Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Hotspots
 
 

Aldfaers Erf Route


ALLINGAWIER
— Je kunt het zien en beleven in de merenrijke Zuidwesthoek van Friesland. Daar vormen vier dorpen (Exmorra, Allingawier, Ferwoude en Piaam) een unieke museum-route.
25 Kilometer cultuur-historie in de vorm van fraai gerestaureerde en oorspronkelijk ingerichte historische panden, ambachten, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen. Dit alles achtergelaten door de 18e en 19e eeuwse Friese plattelandsbevolking.

In de kruidenierswinkel, bakkerij, smederij, timmermans-werkplaats, boerderij, huiskamer, het schooltje, de kerk of op het 'skûtsje' – een typisch fries vrachtzeilschip – lijkt het alsof de oorspronkelijke bewoners en gebruikers hun domein even hebben laten liggen om jou de tijd te geven je te verbazen en te dagdromen.

Stel je het zware werk van de boerin eens voor, of van de timmerman, die ook sterrenkundige was. En wat te denken van de kruidenier met slijterij, die tevens de dorpsjeugd onderwees in een als klaslokaal ingerichte kamer. Proef het verleden van Friesland in grootmoeders winkeltje of in de bakkerij, waar 'drabbelkoeken' worden gebakken.

Rij of fiets de Aldfaers Erf Route in de driehoek Bolward (aan de autosnelweg A7) – Makkum – Workum en geniet van de romantiek en dynamiek van het Friese polder- en terpenland. Dankzij diverse activiteiten en evenementen is de Aldfaers Erf Route elk jaar anders. Je raakt er nooit op uitgekeken!

 Klik hier voor de informatie over het fietsarrangement.

 

 

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Adres
Meerweg 4
8758 LC  Allingawier
Tel. (0515) 231 631 (alleen tijdens kantooruren)
Fax (0515) 231 641
Openingstijden
Raadpleeg de website.
Website
Prijzen
Raadpleeg de website.
Fietsroute