Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Overnachten
 
 

Slapen in een havenkraan


Een unieke belevenis
HARLINGEN — In de Havenkraan van Harlingen is alle kennis en ervaring verwerkt die eerder is opgedaan met de Vuurtoren en de Reddingsboot. Hier komen de onaantastbare hoogte van de toren samen met de vrijheid van het wonen op water. En daar komt nog iets ongelooflijks bij: je kunt de kraan laten draaien!

Een plaatje
De vorm is betoverend. Vanuit elke hoek fotogeniek. Een industrieel monument. Sierlijk dansend op de kade, verleider van schepeling en landrot. De vele koosnamen van de kraan spreken boekdelen: Blauwe Kop, de Spin, Lange Willem.

Jawel, twee liften!
De toegang is verrassend. De Spartaanse kooiladders zijn vervangen door twee speciaal ontworpen liften. Slanke staaltjes van technisch vernuft. De eerste lift brengt je naar een bordes tussen de poten. Wonder boven wonder. In de tweede lift word je samen buizenpost. Oog in oog, zoef je naar het hart van de kraan. ‘Beam me up, Scotty’.

De ruimte in
De binnenkomst in het machinehuis vraagt om stilte. Zo mooi kan techniek er dus uit zien. Ook de faciliteiten zijn verrassend. Kan je met slechts 60 kubieke meter uit de voeten?
Wel als de visuele ruimte kubieke kilometers meet. Een knap ontworpen bed, zitcomfort van Charles Eames en een stortbad voor twee doen de rest. Het licht en de audiovisuele elektronica bedien je met touchscreens. Houd je wel contact met moeder aarde?

Draaien maar!
Vanuit het hoofdvertrek voert een trapje naar de cabine. Eén stoel, één knuppel. Een aarzelende hand. Voorzichtig een beweging naar links of rechts. De adem in. Vijfenzestigduizend kilo staal zet zich op commando in beweging. Driehonderdzestig graden rond en rond en rond. Op de Havenkraan van Harlingen zet je het panorama naar je hand. Dag en nacht.

 

 

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Adres
De Havenkraan van Harlingen
Dokkade 5 Harlingen
Correspondentie:
Postbus 89, 8860 AB Harlingen
Telefoon: 0517 414410 (op werkdagen van 8.30 tot 11.30)
Fax: 0847122639
E-mail: info@dromenaanzee.nl
Faciliteiten
De Havenkraan van Harlingen is geschikt als verblijf- en overnachtingruimte voor twee personen. De faciliteiten bevinden zich in het voormalige machinehuis en de besturingscabine.

De Havenkraan van Harlingen is uitgerust met twee liften, een zwenkmotor, hoogwaardig isolatieglas, geavanceerde verwarming, koeling en ventilatie, zeer uitgebreide audiovisuele middelen, onconventioneel sanitair, een tweepersoonsbed met panoramisch uitzicht door achterwand en dakvenster, monumentale fauteuils, minibar, ontbijtfaciliteiten en een royaal dakterras.
Website
www.dromenaanzee.nl