Hotspots - dagje uit in Friesland
Bijzonder overnachten in Friesland
Watersport - jachthavens - jachtverhuur - yachts - bootverhuur - zeilen in Friesland
Uitgekiende links naar campings - evenementen - musea - dagje uit - dagje weg - eilanden in Friesland
Redactie dagje Friesland - Andromedagroep - AndromedaDesign Drachten Friesland

 

 

 

 
 
Overnachten
 
 

Logement ‘It Foarhûs’


HEMRIK
— Het logement is gevestigd in ‘It Foarhûs’ van een karaktervolle, authentieke boerderij uit 1850. In de jaren 30, de versieringen ANNO 1938 boven de ramen van de pronkkamer getuigen hiervan, toen een enkele boer goed boerde, verfraaide men de boerderij en liet een voorhuis bijbouwen. It Foarhûs kreeg aanzien door betegelde schouwen en binnenluiken, een opkamer met een extra kelder, de voormalige keuken en de slaapkamer bleef onder de rieten kap. De boerderij is omgeven door een groot erf, traditioneel aangelegd, overgaand in omringend boerenland van weilanden, houtwallen, en de vele wijken (brede sloten) die diep de landerijen ingaan.

De boerderij ligt direct aan het vaarwater, de Opsterlandse Compagnonsfeart, een historische turfroute. Thans bevaren door plezierboten en skutsjes, van het vroege voorjaar tot in de herfst. Boten op weg naar de Friese meren of naar Drenthe en Groningen om vervolgens door te varen tot diep in Duitsland.

De boerderij is gelegen in de Friese Wouden, nabij de bossen van Beetsterzwaag, met zijn heidevelden, pingo's uit de ijstijd en het stroomdallandschap It Ald Djip. Een oude meander met zijn bijzondere fauna en flora.

Op korte afstand gelegen van de Friese meren met zijn oude monumentale steden en bezienswaardigheden. De streek heeft in alle jaargetijden zijn bekoring en is uitermate geschikt voor lange wandelingen en fietstochten. die gestart kunnen worden vanaf het tuinhek.

Het logement bestaat uit een luxe ingericht voorhuis, landelijk ingericht met verzamelt antiek en brocante. Je hebt de beschikking over:

 • eigen ingang
 • woonkeuken
 • badkamer, met ligbad, douche en toilet
 • opkamer, met een kleine bibliotheek
 • pronkkamer, authentieke schouw en binnenluiken
 • tv en draadloos internetten
 • slaapkamer beneden, 2 persoons bed
 • slaapkamer boven, 2 x 1 persoons bed
 • slaapkamer boven, 2 persoons bed
 • ledikantje en kinderstoel (bij reservering doorgeven)
 • Terras en tuingedeelte, boomgaard
 • aanleg- en vissteiger
 • eigen parkeerplaats

Logement ‘It Foarhûs’ is een stijlvol, gastvrij vakantie adres waar men persoonlijk onthaald wordt en kan genieten van de rust en de stilte. Ideaal voor een korte of lange vakantie, of om gewoon even bij te komen van een gehaast bestaan.

 

 

 

Goedkope onderdelen voor de Raspberry Pi computer

De Spitkeet Harkema

It Damshûs

Overige informatie
Adres
Logement "It Foarhûs"
Tjalling Harkeswei 68
8409 CN Hemrik
Telefoon: (0516) 471713
E-mail: info@itfoarhus.nl
Prijzen
Raadpleeg de website.
Faciliteiten
Logement ‘It Foarhûs’ beschikt over een eigen aanleg- en vissteiger. Tevens kun je onze Friese schouw huren voor een dagtocht naar De Tjongervallei of een tocht naar Gorredijk. Aanleggen op de meest onverwachte en romantische plekken die alleen per water bereikbaar zijn en genieten van een heerlijke picknick. Wij verzorgen ook een goed gevulde picknickmand.
Website
www.itfoarhus.nl